In principe kunnen ramen aan de binnenzijde ook voorzien worden van een laag olie. Het is echter heel belangrijk dat ramen aan de binnenzijde minstens even goed dampdicht behandeld worden als aan de buitenzijde. Hierdoor zal je meestal een beits- of vernislaag moeten aanbrengen.

Eerst zal de ondergrond moeten geschuurd worden om een mooi resultaat te bereiken. De te gebruiken korrel is afhankelijk van de staat van het schrijnwerk. Eindigen doe je met een korrel 220 en tussen de lagen schuur je met een korrel 320.

Een primer is meestal niet nodig en niet aangewezen.

Welke vernis of beits kies je nu best?

De Ecotec Pro Aqua lazuur kan je gebruiken voor het transparant beitsen van ramen. Deze beits heeft een mooie satijnglans. Wens je minder glans kan je beter de matte parketlak kiezen.

De Ecotec parketlak is een geschikte vernis om binnen te gebruiken. Deze verwerkt prettig, droogt snel en geurt weinig. De Ecotec parketlak is beschikbaar in matte uitvoering en in satijnglans.
De Ecotec parketlak is standaard volledig transparant.

Aankleuren van de lazuur of parketlak is ook mogelijk. Voor een dekkende parketlak klik hier. Op vraag kan de parketlak ook half-transparant worden aangekleurd om de houtstructuur nog zichtbaar de houden.