Parket of plankenvloeren kunnen ook dekkend geschilderd worden.

Meestal zal er eerst eens moeten geschuurd worden om een mooi glad resultaat te bereiken. De te gebruiken korrel is afhankelijk van de staat van het parket of plankenvloer.

Een primer is niet nodig en niet aangewezen.

In sommige gevallen is er kans op uitbloeding van het hout. Dan is het nodig om een isolerende primer te plaatsen. Dit is zeker zo bij naaldhout met knopen, bij eik en bij veel tropische houtsoorten.

Na de eerste laag kan je eventuele gaatjes of oneffenheden opstoppen en plamuren. Dan terug alles mooi opschuren, neem hiervoor schuurpapier met een korrel 220.

Uiteindelijk kan je het geheel aflakken met een parketlak. Meestal zijn er in totaal 3 lagen nodig waarbij er tussen de 2 lagen nog eens lichtjes wordt geschuurd met een korrel 320.

Welke (natuur)verf kies je nu best?

De Ecotec Iso Sol  is een kleurloze isolerende primer tegen doorbloeding van inhoudsstoffen uit hout, toe te passen voor het aanbrengen van Ecotec Pro Aqua parketlak.

De Ecotec parketlak kan aangekleurd worden naar keuze en is zeer goed geschikt om te gebruiken op parket, te verkrijgen in mat of zijdeglans.