Verfwijzer - verf voor muren en plafonds in gips

Muren en plafonds in gewone klassieke gipspleister (witte pleister) vergen doorgaans niet zo veel voorbereiding.

Meestal volstaat het om de kleine beschadigingen te herstellen met een vulmiddel en het volledige oppervlak eens licht te schuren vooraleer je kan schilderen. Voor grote oppervlakken gebruik je beste een schuurmachine met stofafzuiging. Wij bieden die te huur aan.

Als primer kan je kiezen voor een transparante diepgrondering (Leinos dieptegrondering) of een reeds wit dekkende primer (Ecotec Ecoprim&Fix).
De eerste brengt sneller aan, het voordeel van een dekkende primer kan zijn dat je een laag verf uitspaart.
De EcoPrim&Fix is ook inkleurbaar (bij benadering) in lichte kleuren zodat je dan maar 1 laag EcoPrim&Fix en 1 afwerklaag (Ecotec Di-Mat of Ecotec leemverf) moet plaatsen.
Opgelet: bovenstaande primers zijn geschikt voor de Di-Mat en Leemverf.
Werk je met Keim Innostar, gebruik dan de Keim Soliprim als grondering. Als je werkt met Keim Polychro Interieur gebruik dan Keim Polychro Fond als grondering.

Een elastische dichtkit kan het verschil maken tussen mooi werk en zeer mooi werk. Gebruik deze in binnenhoeken, overgangen van materiaal, ... Wij adviseren Den Braven Anti-Crack voor kleinere openingen (tot ca 5 mm) of Den Braven Hybriseal voor grotere openingen. Beide kits zijn compatibel met onze verf.


Welke (natuurverf)verf kies je nu best?

De Ecotec Di-Mat is de meest veelzijdige verf, strijkt makkelijk uit, is vrij goed schrobvast en is in heel veel kleuren beschikbaar.

De Ecotec leemverf is bij veel van onze klanten heel populair. Ze dekt uitstekend en verwerkt zeer prettig. We raden die niet aan op plaatsen waar die makkelijker vuil wordt (keukens, nauwe traphallen) of plaatsen met hogere vochtbelasting.

De Keim Innostar is een heel ander type verf. Deze minerale verf dekt uitzonderlijk goed en is zeer sterk. De fluweelachtige matte uitstraling kan veel kenners bekoren.

De Ecotec Eco-satin is specifiek geschikt voor zones waar betere schrobvastheid gevraagd is. Deze verf wordt veel minder snel vuil en eventueel vuil kan goed worden weggewassen. Opgelet, kies eerst een laag Di-mat voor betere dekking.

Keim poLyChro®-intérieur is de echte Le Corbusier verf – een bijzonder hoogwaardige, fluweelmatte en kleurintensieve binnenverf op basis van een mineraal bindmiddel, exclusief vervaardigd in de unieke kleuren van de kleur klaviaturen van Le Corbusier

Klik hieronder op de verschillende tabbladen voor de producten voor voorbereiding en afwerking

schilderen muren en plafonds binnen