Muren en plafonds in gewone klassieke gipspleister (witte pleister) vergen doorgaans niet zo veel voorbereiding.

Meestal volstaat het om de kleine beschadigingen te herstellen met een vulmiddel en het volledige oppervlak eens licht te schuren vooraleer je kan schilderen. Voor grote oppervlakken gebruik je beste een schuurmachine met stofafzuiging. Wij bieden die te huur aan. (bel of mail ons even bij interesse)

Als primer kan je kiezen voor een transparante diepgrondering (Biofa Universeel Fixatief) of een reeds wit dekkende primer (Ecotec Ecoprim&Fix).
De eerste brengt sneller aan, het voordeel van een dekkende primer kan zijn dat je een laag verf uitspaart.
De EcoPrim&Fix is ook inkleurbaar (bij benadering) in lichte kleuren zodat je dan maar 1 laag EcoPrim&Fix en 1 afwerklaag (Ecotec Di-Mat of Ecotec leemverf) moet plaatsen.
Opgelet: bovenstaande primers zijn geschikt om nadien de Di-Mat of Leemverf te plaatsen.
Werk je met Keim Innostar, gebruik dan de Keim Soliprim als grondering. Als je werkt met Keim Polychro Interieur gebruik dan Keim Polychro Fond als grondering.

Een elastische dichtkit kan het verschil maken tussen mooi werk en zeer mooi werk. Gebruik deze in binnenhoeken of overgangen tussen verschillende ondergronden. Wij adviseren Den Braven Anti-Crack voor kleinere openingen (tot ca 5 mm) of Den Braven Hybriseal voor grotere openingen. Beide kits zijn compatibel met onze verf.


Welke (natuur)verf kies je nu best?

De Ecotec Di-Mat is de meest veelzijdige verf, strijkt makkelijk uit, is vrij goed afwasbaar en is in heel veel kleuren beschikbaar.

De Ecotec leemverf is bij veel van onze klanten heel populair. Ze dekt uitstekend en verwerkt zeer prettig. We raden die niet aan op plaatsen waar die makkelijker vuil wordt (keukens, nauwe traphallen) of plaatsen met hogere vochtbelasting, omdat ze minder goed afwasbaar is.

De Keim Innostar is een heel ander type verf. Deze minerale verf dekt uitzonderlijk goed en is zeer sterk, en dus uitermate afwasbaar. De fluweelachtige matte uitstraling kan veel kenners bekoren.

De Ecotec Eco-satin is specifiek geschikt voor vochtige ruimtes en zones waar betere afwasbaarheid gevraagd wordt. Opgelet, plaats eerst een laag Di-mat voor een betere kleurdekking.

Keim poLyChro®-intérieur is de echte Le Corbusier verf – een bijzonder hoogwaardige, fluweelmatte en kleurintensieve binnenverf op basis van een mineraal bindmiddel, exclusief vervaardigd in de unieke kleuren van Le Corbusier.

De Calcatex is een matte kalkverf voor toepassingen om decoratieve effecten te bekomen, je kan ze iets meer 'lazurend' aanbrengen, of wolkachtig, vlekkerig, enz.