Schimmel op muren en plafonds wijst meestal op een probleem met vocht. Het is belangrijk om de oorzaak te kennen. Ook zonder zichtbare schimmel kan er een vochtprobleem zijn.

Vooreerst is het belangrijk om een idee te krijgen van de oorzaak van het vochtprobleem. Een gespecialiseerd bedrijf met de nodige ervaring kan daarbij zeker helpen.

Mogelijke oorzaken van vocht zijn:
- Condensvorming
- Opstijgend vocht
- Insijpelend water via lek in dak, ramen, ...
- Lekkende leidingen in huis (waterleidingen, CV)
- Lekkende douche, ...

Voor elk van deze problemen is het belangrijk om de oorzaak aan te pakken vooraleer te schilderen. Een gespecialiseerd bedrijf in vochtbestrijding kan zeker advies geven en een oplossing voorstellen.

Eens het vochtprobleem is opgelost is het belangrijk om de gevolgschade aan te pakken alvorens te schilderen. Vaak zijn er bruine kringen zichtbaar die zich kunnen aftekenen door de verflaag.
Als het vochtprobleem lang aanwezig was kunnen er zich zouten (kleine witte kristallen) aan de oppervlakte van de pleister gevormd hebben. Deze zouten tasten elke verf aan. Na het verhelpen van het vochtprobleem moeten deze zouten geïsoleerd worden. Ook dit is doorgaans specialistenwerk (aanbrengen renovatiepleister of noppenfolie, ...)


Welke (natuurverf)verf kies je nu best?

Nadat de oorzaak van het vocht is verholpen kan het nodig zijn om vlekken te isoleren.

Ecotec Iso-Nicotine is een isolerende verf en afwerklaag in één. Beste resultaat wordt gehaald zonder nog andere verf bovenop deze verf.

Ecotec Iso-Mur is een isolerende primer.

Na het behandelen van de vochtkringen kan je met alle verven uit ons gamma verder:

Klik door naar de juiste producten


Klik hieronder op de verschillende tabbladen voor de producten voor voorbereiding en afwerking