Verfwijzer - verf voor reeds geschilderde muren en plafonds

Muren en plafonds die reeds geschilderd zijn vergen doorgaans niet zo veel voorbereiding.

Vooreerst is het belangrijk om na te kijken of de verf vervuild is. Op een vervuilde ondergrond kan de hechting van de verf slecht zijn, zeker in keukens kan dit een probleem zijn. Afwassen met een geschikte reiniger is belangrijk dan.

Meestal volstaat het om de kleine beschadigingen te herstellen met een vulmiddel en het volledige oppervlak eens licht te schuren vooraleer je kan schilderen. Voor grote oppervlakken gebruik je beste een schuurmachine met stofafzuiging. Wij bieden die te huur aan.

Een primer is in de regel niet nodig als je verder werkt op een gewone matte of satijnglanzende verf. Je kan steeds een kleine test doen op de hechting van de verf bij twijfel.

Welke (natuurverf)verf kies je nu best?

De Ecotec Di-Mat is de meest veelzijdige verf, strijkt makkelijk uit, is vrij goed schrobvast en is in heel veel kleuren beschikbaar.

De Ecotec leemverf is bij veel van onze klanten heel populair. Ze dekt uitstekend en verwerkt zeer prettig. We raden die niet aan op plaatsen waar die makkelijker vuil wordt (keukens, nauwe traphallen) of plaatsen met hogere vochtbelasting.

De Keim Innostar is een heel ander type verf. Deze minerale verf dekt uitzonderlijk goed en is zeer sterk. De fluweelachtige matte uitstraling kan veel kenners bekoren.

De Ecotec Eco-satin is specifiek geschikt voor zones waar betere schrobvastheid gevraagd is. Deze verf wordt veel minder snel vuil en eventueel vuil kan goed worden weggewassen. Opgelet, kies eerst een laag Di-mat voor betere dekking.

Keim poLyChro®-intérieur is de echte Le Corbusier verf – een bijzonder hoogwaardige, fluweelmatte en kleurintensieve binnenverf op basis van een mineraal bindmiddel, exclusief vervaardigd in de unieke kleuren van de kleur klaviaturen van Le Corbusier

Klik hieronder op de verschillende tabbladen voor de producten voor voorbereiding en afwerking

schilderen op reeds geschilderde muren en plafonds