Muren en plafonds die reeds geschilderd zijn, én in goede staat, vergen doorgaans niet zo veel voorbereiding.

Vooreerst is het belangrijk om na te kijken of de verf vervuild is. Op een vervuilde ondergrond kan de hechting van nieuwe verf slecht zijn, zeker in keukens. Afwassen met een geschikte reiniger is dus belangrijk.

Meestal volstaat het om de kleine beschadigingen te herstellen met een vulmiddel en het volledige oppervlak eens licht te schuren vooraleer je kan schilderen. Voor grote oppervlakken gebruik je beste een schuurmachine met stofafzuiging. Wij bieden die te huur aan. (bel of mail ons even bij interesse)

Een primer is in de regel niet nodig als je verder werkt op een gewone matte of satijnglanzende verf. Je kan steeds een kleine test doen op de hechting van de verf bij twijfel.

Welke (natuur)verf kies je nu best?

De Ecotec Di-Mat is de meest veelzijdige verf, strijkt makkelijk uit, is vrij goed afwasbaar en is in heel veel kleuren beschikbaar.

De Ecotec leemverf is bij veel van onze klanten heel populair. Ze dekt uitstekend en verwerkt zeer prettig. We raden die niet aan op plaatsen waar die makkelijker vuil wordt (keukens, nauwe traphallen) of plaatsen met hogere vochtbelasting, omdat ze minder goed afwasbaar is.

De Keim Innostar is een heel ander type verf. Deze minerale verf dekt uitzonderlijk goed en is zeer sterk, en dus uitermate afwasbaar. De fluweelachtige matte uitstraling kan veel kenners bekoren.

De Ecotec Eco-satin is specifiek geschikt voor vochtige ruimtes en zones waar betere afwasbaarheid gevraagd wordt. Opgelet, plaats eerst een laag Di-mat voor betere kleurdekking.

Keim poLyChro®-intérieur is de echte Le Corbusier verf – een bijzonder hoogwaardige, fluweelmatte en kleurintensieve binnenverf op basis van een mineraal bindmiddel, exclusief vervaardigd in de unieke kleuren van Le Corbusier.