Voor je aan de slag gaat: wees er zeker van dat het meubel voorheen gevernist was. Op een oude boenwaslaag kan je geen vernis aanbrengen! Op een met olie behandeld meubel eventueel wel.

Start eerst met het reinigen van het meubel. Biofa Napona is een geschikt product om de reeds geverniste vlakken krachtig te reinigen. Indien het hout voordien geolied was, dient die gereinigd te worden met een dieptereiniger om de bovenste olielaag en het vuil weg te wassen.

Opgelet: alle vuil- en zeepresten dienen weggespoeld te worden!

Na het reinigen wordt de bestaande vernislaag gelijkmatig mat geschuurd. Indien de vernislaag al (deels) weggesleten is zal plaatselijk meer moeten gereinigd en/of geschuurd worden. Kleurverschillen na het opnieuw vernissen zijn mogelijk. Een test is aangewezen.

Een primer is meestal niet nodig maar kan op oude (oliegedragen) vernislagen de hechting verbeteren. Gebruik dan de Ecotec Iso-Sol.

Welke vernis kies je nu best?

De Ecotec parketlak is een geschikte vernis om binnen te gebruiken. Deze verwerkt prettig, droogt snel en geurt weinig. De Ecotec parketlak is beschikbaar in matte uitvoering en in satijnglans. De satijnglans wordt aangeraden waar meer slijtvastheid gevraagd wordt.
De Ecotec parketlak is standaard volledig transparant.

Aankleuren van de parketlak is ook mogelijk. Voor een dekkende parketlak klik hier.
Op vraag kan de parketlak ook half-transparant worden aangekleurd om de houtstructuur  nog zichtbaar de houden.

Een hechtingstest is aangewezen om de hechting op de oude vernislaag te testen.