Om schilderdeuren te schilderen is er niet zo veel voorbereiding nodig

Meestal zal er eerst eens licht moeten geschuurd worden om een mooi glad resultaat te bereiken. Gebruik een korrel 220.

Als primer kan je best ineens een dekkende grondlaag leggen. Het voordeel van een primer is de goede dekkracht en uitstekende schuurbaarheid.

Na de primer kan je eventuele gaatjes of oneffenheden opstoppen en plamuren. Dan terug alles mooi opschuren, neem hiervoor een korrel 220.

Uiteindelijk kan je het geheel aflakken met een goede lakverf. Meestal zijn er nog 2 lagen nodig waarbij er tussen de 2 lagen nog eens lichtjes wordt geschuurd met een korrel 320.

Bovenstaande is geldig voor de typische onbehandelde deurbladen (witte vlakken, zijkanten in onbehandeld hout). Voor de deurlijsten die nog in onbehandeld hout zijn kan je doorklikken naar
verf voor op massief hout binnen
De dagkanten van een deur zijn vaak in multiplex, klik door naar:
verf voor op multiplex, rubberwood, ...

Welke (natuurverf)verf kies je nu best?

De Ecotec PrestoPrim  is een dekkende en goed schuurbare primer. Kan ook al aangekleurd worden in de richting van de kleur van de eindlaag.

De Ecotec Pro Aqua lak is een prettig verwerkbare en snel drogende satijnglanzende lakverf voor binnen.

De Ecotec parketlak kan je gebruiken als de verf sterker moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van tafel- of bureaubladen en meubelen waarbij het oppervlak wat sterker moet zijn.

Als je op zoek bent naar een matte lakverf dan is de Ecotec Parketlak mat ook een optie. Dit is de enige lakverf in ons gamma die ook echt mat is.

Klik hieronder op de verschillende tabbladen voor de producten voor voorbereiding en afwerking

Schilderen van schilderdeuren