Muren en gevels die reeds geschilderd zijn en waarvan de verf afbladdert, zijn niet zonder risico te overschilderen. Er gebeurt best een grondig onderzoek om de oorzaak van het afbladderen te achterhalen. Misschien is de verf gewoon versleten maar soms is er meer aan de hand (bv vocht).

Is er geen onderliggend probleem dan is een nieuwe laag verf zeker mogelijk.

Het is aangewezen om de muren/gevels goed te reinigen (krachtige hogedruk!) vooraleer je kan schilderen. Kijk zeker na of er geen mos aanwezig is. In dat geval is een behandeling met Biomix zeker aangewezen. Je kan Biomix ATM gebruiken, deze moet zeker enkele dagen kunnen inwerken. Heb je minder tijd, kies dan de Biomix Green

Soms is het raadzaam om de verf die nog op de gevel zit te verwijderen d.m.v. zandstralen of decaperen. Vraag advies!

Een primer is niet nodig bij het schilderen met onze Keim gevelverven. Denk er wel aan dat de eerste laag Keim Soldalan verf steeds moet verdund worden met Keim Soldalan verdunner.

Een elastische dichtkit kan het verschil maken tussen mooi werk en zeer mooi werk. Gebruik deze bij overgangen van materiaal, en voor het afdichten van voegen rond ramen en deuren. Wij adviseren Den Braven Hybriseal als elastische overschilderbare kit voor buiten.

Kleine herstellingen kan je doen met een geschikte plamuur of vulmiddel. Wij adviseren Dalapro Facade.

Welke (natuur)verf kies je nu best?

De Keim Soldalan is de beste ecologische gevelverf. Dampopen, kleurecht, extreem mat, milieuvriendelijk,... De eerste laag dient verdund te worden met Keim Soldalan Verdunning.

Wil je nog een stapje verder gaan? Kies dan voor de Keim Soldalan ME met luchtzuiverende werking.

Voor diep zwarte gevelverf kan je Keim Concreton black kiezen, in verschillende 'zwart-tinten'

Keim poLyChro®-extérieur is de echte Le Corbusier verf – een bijzonder hoogwaardige, fluweelmatte en kleurintensieve gevelverf met de bekende goede eigenschappen van Keim verf, exclusief vervaardigd in de unieke kleuren van Le Corbusier.