Behandelen van hout binnen - niet-filmvormend
een kleine wegwijzer

Natuurlijke olie

Veruit de meest natuurlijke uitstraling voor behandeld houtwerk binnen bekom je door het gebruik van natuurlijke olie.
Olie kan gebruikt worden voor het beschermen van meubels, binnenschrijnwerk, vloeren, werbladen, stenen vloeren, ...
We hebben een ruim gamma oliën op voorraad, verschillende merken en voor diverse toepassingen.

Olie dringt diep door in de ondergrond is niet filmvormend en is daardoor redelijk mat.
We maakten een filmpje over het oliën van vloeren, bij uitbreiding ook te gebruiken voor al jouw olie-werk. Bekijk dit hier.
Klik door voor de behandeling van houten vloeren.

Alle olie is te verkrijgen in de kleurloze versie of gepigmenteerd. Bij kleurloze olie zal hout op termijn donkerder en geler worden. Vaak wordt olie met wit pigment gekozen om het hout meer de uitstraling van onbehandeld hout te geven. In onze winkel hebben we stalen met verschillende kleuren olie op verschillende houtsoorten.

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

Natuurlijke was

Een boenwas kan gebruikt worden als extra bescherming van het hout. De was legt een fijne film over het oppervlak en zorgt zo voor een subtiele satijnglans. Idealiter wordt het hout eerst verzadigd met een olie.

Opgelet: eens een oppervlak met boenwas behandeld is kan men dit enkel met boenwas een nieuwe laag geven (tenzij de boenwas eerst verwijderd wordt).

We hebben zowel vaste boenwas van Amazona als vloeibare boenwas van het merk Jordan&Co. Van Amaona hebben we ook 
gepigmenteerde boenwas op stock; deze wordt vooral gebruikt voor decoratieve toepassingen

Paneelloog

Woca Panel White is een water gedragen product voor het ophelderen van reeds vergeeld en verkleurd hout en voor het voorkomen van het vergelen op nieuw hout.
Panel White wordt binnenshuis toegepast op onbehandeld en gelakt hout.

Het is bijzonder geschikt voor gebruik op houten plafonds, wanden, deuren en ramen in helder hout.

Als je Panel White gebruikt voor wanden die onderhevig zijn aan vuil is het aan te raden deze nog een laagje Faxe Actieve Verzorging te geven. Op de foto hiernaast is die extra laag niet aan de buitenzijde gebeurd (wordt niet aangeraakt daar) maar wel binnenin.  Panel White is watergedragen en bij zacht hout kan de houtvezel na behandeling wat ruw aanvoelen. In zulke gevallen raden we aan om deze lichtjes met een fijne korrel (320) op te schuren alvorens af te werken met Active Care.

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

Houtloog

Houtlogen worden als voorbehandeling gebruikt om het verdonkeren en vergelen van hout tegen te gaan. Deze producten bieden verder geen bescherming tegen vervuiling en moet dus nog afgewerkt worden (met olie, zeep, beits, ...).

Woca Pre-Colour wordt gebruikt voor nieuw onbehandeld of nieuw geschuurd hout zoals vloeren, wandpanelen, werkbladen, deuren en meubels. Overal waar het lichte kleur van het hout behouden moet worden. Het kleurt het hout en versterkt de houtnerf. Pre-Colour is geschikt voor alle houtsoorten.