Verfwijzer - verf voor muren en plafonds in gipsvezelplaat (Fermacell)

Muren en plafonds in gipsvezelplaat worden eerst opgevoegd ter plaatse van de naden van de platen en dan volledig geplamuurd.

Eerst wordt er met een 'filler' uitgevlakt ter plaatse van de naden van de platen, nadat de overtollige lijm van de platen verwijderd is en eventueel is opgeschuurd. Zorg dat de filler al zo veel mogelijk vult, werk zorgvuldig en netjes om overtollig vulmiddel op de platen te vermijden.
Zijn er platen met ABA-kanten gebruikt dan wordt er in de filler een nadenband verwerkt.

Daarna wordt er met een 'finisher' nog in één of twee lagen fijn geplamuurd ter plaatse van de naden en worden na droging alle overgangen glad geschuurd.
Als controle kan je voelen met de hand of je nog oneffenheden voelt of met een rechte scherpe lat op verschillende plaatsen controleren.

Als primer kan je kiezen voor een transparante diepgrondering (Leinos dieptegrondering) of een reeds wit dekkende primer (Ecotec Ecoprim&Fix).
De eerste brengt sneller aan, het voordeel van een dekkende primer kan zijn dat je een laag verf uitspaart.
De EcoPrim&Fix is ook inkleurbaar (bij benadering) in lichte kleuren zodat je dan maar 1 laag EcoPrim&Fix en 1 afwerklaag (Ecotec Di-Mat of Ecotec leemverf) moet plaatsen.
Opgelet: bovenstaande primers zijn geschikt voor de Di-Mat en Leemverf.
Werk je met Keim Innostar, gebruik dan de Keim Soliprim als grondering. Als je werkt met Keim Polychro Interieur gebruik dan Keim Polychro Fond als grondering.

Een elastische dichtkit kan het verschil maken tussen mooi werk en zeer mooi werk. Gebruik deze in binnenhoeken, overgangen van materiaal, ... Wij adviseren Den Braven Anti-Crack voor kleinere openingen (tot ca 5 mm) of Den Braven Hybriseal voor grotere openingen. Beide kits zijn compatibel met onze verf.

Welke (natuurverf)verf kies je nu best?

De Ecotec Di-Mat is de meest veelzijdige verf, strijkt makkelijk uit, is vrij goed schrobvast en is in heel veel kleuren beschikbaar.

De Ecotec leemverf is bij veel van onze klanten heel populair. Ze dekt uitstekend en verwerkt zeer prettig. We raden die niet aan op plaatsen waar die makkelijker vuil wordt (keukens, nauwe traphallen) of plaatsen met hogere vochtbelasting.

De Keim Innostar is een heel ander type verf. Deze minerale verf dekt uitzonderlijk goed en is zeer sterk. De fluweelachtige matte uitstraling kan veel kenners bekoren.

De Ecotec Eco-satin is specifiek geschikt voor zones waar betere schrobvastheid gevraagd is. Deze verf wordt veel minder snel vuil en eventueel vuil kan goed worden weggewassen. Opgelet, kies eerst een laag Di-mat voor betere dekking.

Keim poLyChro®-intérieur is de echte Le Corbusier verf – een bijzonder hoogwaardige, fluweelmatte en kleurintensieve binnenverf op basis van een mineraal bindmiddel, exclusief vervaardigd in de unieke kleuren van de kleur klaviaturen van Le Corbusier

Klik hieronder op de verschillende tabbladen voor de producten voor voorbereiding en afwerking

schilderen muren en plafonds binnen op gipsvezelplaat