Muren en plafonds die met olieverf geschilderd zijn vragen specifieke voorbereiding.

Olieverf op muren en/of plafonds tref je nog wel eens aan in oudere woningen. Vaak werd deze gebruikt in traphallen om decoratieve effecten mee te bekomen (vb marmerimitatie) of in keukens of badkamers omdat die verf zeer goed afwasbaar is. Je herkent deze verf aan het harde oppervlak en de meestal hoge glansgraad. Vaak bladdert ze wat af na jaren.

De hechting van de meeste verven en plamuren is heel slecht op deze verf. Specifieke primers en extra goed hechtende vulmiddelen en plamuren zijn nodig.

Goed afwassen met een geschikte reiniger is vaak ook nodig om oud vuil en/of vet te verwijderen vooraleer te starten met de voorbereiding.

Welke (natuur)verf kies je nu best?

De Ecotec Di-Mat is de meest veelzijdige verf, strijkt makkelijk uit, is vrij goed afwasbaar en is in heel veel kleuren beschikbaar.

De Ecotec leemverf is bij veel van onze klanten heel populair. Ze dekt uitstekend en verwerkt zeer prettig. We raden die niet aan op plaatsen waar die makkelijker vuil wordt (keukens, nauwe traphallen) of plaatsen met hogere vochtbelasting, omdat ze minder goed afwasbaar is.

De Keim Innostar is een heel ander type verf. Deze minerale verf dekt uitzonderlijk goed en is zeer sterk, en dus uitermate afwasbaar. De fluweelachtige matte uitstraling kan veel kenners bekoren.

De Ecotec Eco-satin is specifiek geschikt voor vochtige ruimtes en zones waar betere afwasbaarheid gevraagd wordt. Opgelet, plaats eerst een laag Di-mat voor een betere kleurdekking.

Keim poLyChro®-intérieur is de echte Le Corbusier verf – een bijzonder hoogwaardige, fluweelmatte en kleurintensieve binnenverf op basis van een mineraal bindmiddel, exclusief vervaardigd in de unieke kleuren van Le Corbusier.