Verfwijzer - verf voor met olieverf geschilderde muren en plafonds

Muren en plafonds die met olieverf geschilderd zijn vragen specifieke voorbereiding

Olieverf op muren en/of plafonds tref je nog wel eens aan in oudere woningen. Vaak werd deze gebruikt in traphallen om decoratieve effecten mee te bekomen (vb marmerimitatie) of in keukens of badkamers omdat die zeer goed afwasbaar is. Je herkent deze verf aan het harde oppervlak en de meestal hoge glansgraad. Vaak bladdert ze wat af na jaren.

De hechting van de meeste verven en plamuren is heel slecht op deze verf. Specifieke primers en extra goed hechtende vulmiddelen en plamuren zijn nodig.

Goed afwassen met een geschikte reiniger is vaak ook nodig om oud vuil en/of vet te verwijderen vooraleer te starten met de voorbereiding.

Welke (natuurverf)verf kies je nu best?

De Ecotec Di-Mat is de meest veelzijdige verf, strijkt makkelijk uit, is vrij goed schrobvast en is in heel veel kleuren beschikbaar.

De Ecotec leemverf is bij veel van onze klanten heel populair. Ze dekt uitstekend en verwerkt zeer prettig. We raden die niet aan op plaatsen waar die makkelijker vuil wordt (keukens, nauwe traphallen) of plaatsen met hogere vochtbelasting.

De Keim Innostar is een heel ander type verf. Deze minerale verf dekt uitzonderlijk goed en is zeer sterk. De fluweelachtige matte uitstraling kan veel kenners bekoren.

De Ecotec Eco-satin is specifiek geschikt voor zones waar betere schrobvastheid gevraagd is. Deze verf wordt veel minder snel vuil en eventueel vuil kan goed worden weggewassen. Opgelet, kies eerst een laag Di-mat voor betere dekking.

Keim poLyChro®-intérieur is de echte Le Corbusier verf – een bijzonder hoogwaardige, fluweelmatte en kleurintensieve binnenverf op basis van een mineraal bindmiddel, exclusief vervaardigd in de unieke kleuren van de kleur klaviaturen van Le Corbusier

Klik hieronder op de verschillende tabbladen voor de producten voor voorbereiding en afwerking

schilderen op olieverf op muren