Muren en plafonds waarvan de verf afbladdert, vergen wel wat voorbereiding.

Vooreerst is het belangrijk om na te kijken of er een onderliggend (vocht)-probleem is en om dit eventueel eerst te verhelpen.

Alle losse verf zal je er moeten afsteken. Dit kan best een hele klus zijn maar het bespaart je achteraf veel ellende. Bij het schilderen op een oude verflaag die slecht hecht, kan de oude verf tijdens het schilderen los komen tijdens het schilderen of tijdens het drogen van de nieuwe verf.

Probeer uit te zoeken waarom de oude verf los komt. Is het enkel verf die los komt of ook een plamuur- of pleisterlaag? Is de oude ondergrond stoffig op poederend onder de verf?
In het laatste geval zal je zeker een diepgrondering moeten aanbrengen om de oude plamuur- of pleisterlaag te verstevigen.

Waar je de verf hebt afgestoken zal er moeten bijgeplamuurd worden om de oneffenheden weg te werken. Gebruik een plamuur die ook hecht op oude verflagen. Bijvoorbeeld het vulmiddel van Toupret.

Een primer dient alleen geplaatst te worden op de stukken die bijgeplamuurd zijn, niet op oude (goed gehechte) verflagen. Je kan kiezen voor een transparante diepgrondering (Biofa Universeel Fixatief) of een reeds wit dekkende primer (Ecotec Ecoprim&Fix).

Welke (natuur)verf kies je nu best?

De Ecotec Di-Mat is de meest veelzijdige verf, strijkt makkelijk uit, is vrij goed afwasbaar en is in heel veel kleuren beschikbaar.

De Ecotec leemverf is bij veel van onze klanten heel populair. Ze dekt uitstekend en verwerkt zeer prettig. We raden die niet aan op plaatsen waar die makkelijker vuil wordt (keukens, nauwe traphallen) of plaatsen met hogere vochtbelasting, omdat ze minder goed afwasbaar is.

De Keim Innostar is een heel ander type verf. Deze minerale verf dekt uitzonderlijk goed en is zeer sterk, en dus uitermate afwasbaar. De fluweelachtige matte uitstraling kan veel kenners bekoren.

De Ecotec Eco-satin is specifiek geschikt voor vochtige ruimtes en zones waar betere afwasbaarheid gevraagd wordt. Opgelet, plaats eerst een laag Di-mat voor een betere kleurdekking.

Keim poLyChro®-intérieur is de echte Le Corbusier verf – een bijzonder hoogwaardige, fluweelmatte en kleurintensieve binnenverf op basis van een mineraal bindmiddel, exclusief vervaardigd in de unieke kleuren van Le Corbusier.