Verfwijzer - verf voor op geschilderde schilderdeuren

Om geschilderde schilderdeuren te schilderen is er vaak niet zo veel voorbereiding nodig

Aangewezen is om de deuren eerst grondig te reinigen, gebruik hiervoor Biofa Napona.

Meestal zal er daarna eens licht moeten geschuurd worden om een mooi glad resultaat te bereiken. Gebruik een korrel 220. (of eerst grover naargelang de sitatie)

Als primer kan je best een dekkende grondlaag leggen. Het voordeel van een primer is de goede dekkracht en uitstekende schuurbaarheid. Indien de oorspronkelijke verflaag nog overal goed dekt kan je een primer eventueel achterwege laten.

Na de primer kan je eventuele gaatjes of oneffenheden opstoppen en plamuren. Dan terug alles mooi opschuren, neem hiervoor een korrel 220.

Uiteindelijk kan je het geheel aflakken met een goede lakverf. Meestal zijn er nog 2 lagen nodig waarbij er tussen de 2 lagen nog eens lichtjes wordt geschuurd met een korrel 320.

Welke (natuurverf)verf kies je nu best?

De Ecotec PrestoPrim  is een dekkende en goed schuurbare primer. Kan ook al aangekleurd worden in de richting van de kleur van de eindlaag.

De Ecotec Pro Aqua lak is een prettig verwerkbare en snel drogende satijnglanzende lakverf voor binnen.

De Ecotec parketlak kan je gebruiken als de verf sterker moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van tafel- of bureaubladen en meubelen waarbij het oppervlak wat sterker moet zijn.

Als je op zoek bent naar een matte lakverf dan is de Ecotec Parketlak mat ook een optie. Dit is de enige lakverf in ons gamma die ook echt mat is.

Een test op de hechting op oude verflagen is zeker aangewezen!

Klik hieronder op de verschillende tabbladen voor de producten voor voorbereiding en afwerking

Schilderen van schilderdeuren