Verfwijzer - verf voor op geschilderd plaatmateriaal.

Reeds gelakte oppervlakken kan je doorgaans makkelijk overschilderen.

Meestal zal er eerst eens moeten geschuurd worden om een mooi glad resultaat te bereiken. Gebruik een korrel 220 of korrel 150, afhankelijk van de staat van de ondergrond.

Vervuiling of vet moet zeker weggewassen worden voor een goede hechting van de verf te verzekeren. Ideaal is een scheutje Biofa Napona in het water.

Een primer is enkel nodig als er hechtingsproblemen zijn. Let op met oude olieverven, die kunnen te glad zijn voor een goede hechting van verf zonder hechtprimer. Bij twijfel doe steeds een test.

Na de primer kan je eventuele gaatjes of oneffenheden opstoppen en plamuren. Dan terug alles mooi opschuren, neem hiervoor een korrel 220. Eventuele spleetjes kan je na het ontstoffen nu opvullen met een elastische kit.

Uiteindelijk kan je het geheel aflakken met een goede lakverf. Meestal zijn er nog 2 lagen nodig waarbij er tussen de 2 lagen nog eens lichtjes wordt geschuurd met een korrel 320.

Bovenstaande is geldig voor MDF die moet gelakt worden (kasten, deuren, ...). Zijn er MDF oppervlakken die eerder moeten meegeschilderd worden met het plafond of de muren (vb gordijnkasten) dan kan je overwegen om muurverf te gebruiken. De achtereenvolgende bewerkingen kan je dan vergelijken met wat nodig is voor muren en plafonds in gips.

Welke (natuurverf)verf kies je nu best?

De Ekodur is een dekkende hechtprimer.

De Ecotec Pro Aqua lak is een prettig verwerkbare en snel drogende satijnglanzende lakverf voor binnen.

De Ecotec parketlak kan je gebruiken als de verf sterker moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van tafel- of bureaubladen en meubelen waarbij het oppervlak wat sterker moet zijn.

Als je op zoek bent naar een matte lakverf dan is de Ecotec Parketlak mat ook een optie. Dit is de enige lakverf in ons gamma die ook echt mat is.

Klik hieronder op de verschillende tabbladen voor de producten voor voorbereiding en afwerking

Schilderen van reeds geschilderd hout binnen