Verfwijzer - onderhoudsolie voor op parket (transparant)

Voor je aan de slag gaat wees er zeker van dat de vloer voorheen geolied was. Op een vernis- of waxlaag kan er geen olie worden aangebracht.

Meestal zal het reinigen van de houten vloer met een dieptereiniger volstaan om de vloer weer volledig proper te krijgen.

Volledig opnieuw opschuren is een hele klus en vaak niet nodig. Enkel bij zware beschadigingen of bij echt oude en vervuilde vloeren zal de vloer helemaal opschuren nodig zijn. Klik door.

Een primer is meestal niet nodig en niet aangewezen.

Welke olie kies je nu best?

Indien er na het reinigen de vloer nog niet volledig blank staat (er zit nog olie in de poriën) dan zal een laag onderhoudsolie volstaan. Is de vloer heel schraal na het reinigen dan is een laag basisolie zeker nodig.

De Woca Masteroil  is onze klassieker voor een basisbehandeling. Heel vaak wordt deze gewoon transparant aangebracht voor een warme gloed van het hout of wordt er gekozen voor de witte of extra witte variant indien het hout niet te veel mag vergelen of donkerder worden. Stem de kleur van de olie af op de eerder gebruikte olie om kleurverschillen te vermijden.
Indien enkel een onderhoudslaag olie nodig is kan je de Woca onderhoudsolie kiezen.

Rigo Royl Oil 1K (voorheen Aquamarijn Corcol) beschermende olie is vergelijkbaar qua gebruik. Deze high solid zal iets langer tijd nodig hebben voor de uitharding waarbij er zeker voldoende moet verlucht worden.
In hetzelfde gamma vinden we ook een onderhoudsolie terug: Revol.

Klik hieronder op de verschillende tabbladen voor de producten voor voorbereiding en afwerking

Onderhoudsolie binnen