Hout binnen wordt heel vaak geolied. Het oliën van hout biedt veel voordelen. Lees er alles over op onze blog.

Vaak zal er eerst eens moeten geschuurd worden om een mooi resultaat te bereiken. De te gebruiken korrel is afhankelijk van de staat van het hout. Eindigen doe je met een korrel 120, niet fijner want anders neemt het hout niet genoeg olie op.

Het reinigen van het hout wordt sterk aangeraden, zelfs bij nieuw hout. Doe hiervoor een scheutje dieptereiniger in het water.

Een primer is meestal niet nodig en niet aangewezen. Enkel voor de Woca Invisible Oil is er een primer nodig.

Voorkleuren van het hout kan aangewezen zijn indien je echt de kleur van het hout wil veranderen. Met de watergedragen 'precolour' van Woca kan je het hout vrij gelijkmatig voorkleuren alvorens een beschermlaag aan te brengen.

Welke olie kies je nu best?

De Woca Masteroil is onze klassieker. Heel vaak wordt deze gewoon transparant aangebracht voor een warme gloed van het hout of wordt er gekozen voor de witte of extra witte variant indien het hout niet te veel mag vergelen of donkerder worden.

Rigo Royl Oil 1K (voorheen Aquamarijn Corcol) beschermende olie is vergelijkbaar qua gebruik. Deze high solid zal iets langer tijd nodig hebben voor de uitharding waarbij er zeker voldoende moet verlucht worden.

Woca Invisible Oil ​ geeft het hout een degelijke beschermlaag en is neutraal/onzichtbaar, zodat uw hout er onbehandeld blijft uitzien. Deze olie is watergedragen en is iets delicater in onderhoud. Opgelet: steeds eerst de Woca Invisible Primer gebruiken. Deze olie is vooral aangewezen om op eik te gebruiken.

Tip: twijfel je over de juiste olie voor jouw meubel? Bestel dan eerst 1 of meerdere testers en probeer het even uit!