borstels, rollen, tape, ...

 een wegwijzer door de 'non-paint'

borstels

Kwaliteitsverf vraagt om een kwaliteitsborstel, aangepast aan de te verwerken verf. Eentje die onderweg niet de helft van het haar verliest. Eén waar je een heel eind verder mee kan als je hem goed verzorgt!
We kiezen bij Tintelijn voor het Belgische kwaliteitsmerk Sphinx en voor het Britse Eco-Ezee.

rollen

Voor onze muurverf raden we een polyamide-rol aan, voor de watergedragen lakverf een vilt-rol. Met deze twee rollen in huis raak je al een flink eind ver. We hebben ze bovendien in verschillende maten. Spoel ze mooi uit na de eindlaag, zo gaan ze lekker lang mee.

afplakmateriaal

Wil je een onberispelijk resultaat dan is afplakwerk een noodzakelijk kwaad bij het schilderen. Het zorgt ervoor dat hetgeen niet in de verf moet ook zonder spatten de verfklus overleeft, de aflijning tussen verschillende kleuren is strakker en last but not least werk je tijdens het schilderen zelf sneller. Dit laatste is bij sneldrogende verven een niet te onderschatten voordeel.

> Klik door naar een praktische keuzewijzer voor tape. 

afkitten

Een kleine moeite en een wereld van verschil: het afkitten van kieren zorgt voor een mooier resultaat na het schilderen. Gebruik bij het afkitten tussen verschillende soorten materialen zeker een elastische kit. Binnen kan dit met een acrylaatkit, deze is goed overschilderbaar en gemakkelijk te verwerken. De kit die bij Tintelijn kan gekocht worden is in elk geval compatibel met onze natuurverf. Buiten gebruiken we liever een hybride kit of silicone indien de kit niet moet overschilderd worden.

vullen en plamuren

De voorbereiding is het halve werk. Putjes in muren kan je gemakkelijk zelf vullen met een geschikt vulmiddel. Oneffen oppervlakken kan je ook volledig uitvlakken met een geschikte plamuur, dit is wel al wat moeilijker. Ook voor het vullen van putjes in hout hebben we producten op voorraad.
Na het vullen komt het schuren. Wil je dit professioneel aanpakken zonder stof? Dan kan je bij ons hiervoor de machines huren.

schuurpapier

Weinig mensen die als hobby 'schuren' zullen opgeven. Toch hoort het bij een geslaagde schildersklus. Nieuw pleisterwerk of geplamuurde muren wordt eerst volledig geschuurd voor een mooi glad resultaat.
Bij lakwerk komt er nog meer schuren aan te pas.
Voorschuren van oude verflagen zorgt voor een goede hechting van de nieuwe laag. Tussenschuren zal zorgen voor een perfect glad eindresultaat.