Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Waarom natuurverf?

Natuurverf is minder belastend voor het milieu dan synthetische verf. Dit door het gebruik van natuurlijke en minerale grondstoffen, schadelijke stoffen (weekmakers, acrylaten, gevaarlijke oplosmiddelen) worden niet gebruikt.

Natuurverf is gezonder voor de mens. Van producent via schilder naar de klant tot en met de afvalverwerker van de verf: iedereen die in contact komt met de verf is gebaat bij een product dat zo min mogelijk schadelijk is.

Wie met natuurverven werkt vermijdt de onaangename geuren die zo kenmerkend zijn voor synthetische verven. Zo kan je overdag schilderen en 's avonds rustig een boekje lezen in dezelfde ruimte, zonder hoofdpijn te krijgen.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Het verschil tussen natuurverf en de zogenaamd “groene” verven?

Toegegeven, veel verffabrikanten doen inspanningen om milieuvriendelijker te werken. Maar dat is vooral omdat de wet hen daartoe verplicht. Echt “natuurlijk” kunnen we een groot deel van die synthetische verven echter niet noemen.

Het is niet omdat ze bijvoorbeeld wateroplosbaar zijn dat ze geen schadelijke stoffen bevatten. De bindmiddelen van dit soort verven horen niet thuis in het milieu. En ook niet in huis. De omgevingslucht in een woning kan voor zeer lange tijd nadelig beïnvloed worden door de aanwezigheid van stoffen die, soms gedurende lange tijd, vrijkomen uit lijmen en verven.


Natuurverven worden vervaardigd op basis van plantaardige en minerale stoffen. Alle ingrediënten staan op de verpakking. En ze zijn weinig tot niet belastend voor het milieu. Sommige resten van verf kunnen zelfs op de composthoop terecht, bijvoorbeeld kalk-caseïneverf.