Linoleum
een kleine wegwijzer


Natuurlijke grondstoffen. Linoleum wordt gemaakt van 97% natuurlijke materialen, 72% daarvan is snel herwinbaar en 43% is gerecyclede content.
Jute en vlas zijn jaargewassen die net als tarwe en maïs worden geoogst. Het winnen van hars is een continu proces, terwijl het houtmeel,
een afvalproduct van de houtindustrie, afkomstig is uit Europese productiebossen. Kalksteen is in overvloed beschikbaar.
Deze simpele, natuurlijke ingrediënten vormen samen het linoleum.

Optimale levenscyclus. Na een levensduur van dertig jaar kan de cyclus opnieuw beginnen. Linoleum kan worden vermalen en vervoerd omdat het afbreekbaar is. Bij verbranding levert het een hogere calorische waarde op en meer thermische energie dan de energie die tijdens de productie wordt verbruikt.
En zo sluit de kringloop zich volledig. Allemaal ten gunste van de natuur.

Het plaatsen van banen linoleum is niet weggelegd voor de doe-het-zelver. Je kan wel beroep doen op Tintelijn om deze te laten plaatsen.
Klik hiervoor op volgende 
pagina Click-linoleum of tegels plaatsen zijn wel haalbaar als doe-het-zelver.

Forbo Furniture

Furniture Linoleum is een uniek afwerkingsmateriaal voor meubels zoals bureaus, krukjes, kasten, deuren en displays. Het staat bekend om zijn elegantie en duurzaamheid. Doordat het van natuurlijke materialen is gemaakt, vormt het bovendien een uitstekende duurzame keuze.

Door de ongeëvenaarde esthetische eigenschappen en de aangenaam aanvoelende afwerking krijgt elk voorwerp zijn eigen karakter. De combinatie van een mat oppervlak en een warme, zachte textuur geeft binnenmeubelen een echt bijzondere en aparte ‘look and feel’.

Bestel hier

t5230 white wash

Forbo Marmoleum modular

Marmoleum Modular is een collectie waarmee oneindig gespeeld kan worden.

De Marmoleum Modular tegels en planken combineren modern design met uitstekende functionaliteit. Een krachtige trend in vloerbedekking, zelfs voor gebieden met intensief gebruik.

De duurzame linoleumtegels dragen bij aan een gezondere binnenomgeving en zijn verantwoord in gebruik.

De planken en tegels zijn gemaakt op basis van visuals van hout, beton, steen, marmer en 2 levendige reliëfontwerpen die veranderen met elke kijkhoek.

De speelstukken bestaan uit meer dan 60 kleuren en 6 verschillende formaten, die u in staat stellen de vloer te creëren zoals u in gedachten heeft.

Meer info en stalenboeken kan je krijgen in onze winkel of op de website van Forbo.

Marmoleum Cocoa

In de Cocoa-collectie van Forbo is het kleurenpallet uitgebreid. 

Om deze collectie te bekomen, wordt de Marmoleum vermengd met cacaodoppen.
Deze doppen zijn het restproduct van de cacaoproductie. Ze worden fijngemalen en verspreid over het Marmoleum. De diverse kleurschakeringen van de cacaoschillen geven de vloer een unieke korrelige 'look & feel'. 
Bovendien bestaat de Marmoleum Cocoa voor 97% uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen.

Het eigentijdse design, de verfijnde esthetiek en de moderne selectie van kleuren maken Marmoleum Cocoa tot een tijdloze vloer die overal past.

Meer info en stalenboeken kan je krijgen in onze winkel of op de website van Forbo.
Bulletin board

Op zoek naar een uit de kluiten gewassen prikbord? Of een frivole manier om een prikbord te maken in een natuurlijk materiaal? 

Bulletin board biedt een esthetische en praktische oplossing! 
Je kan dit onmiddellijk lijmen op de muur of het meubel, ....


Ontdek meer op de Forbo website

Marmoleum Click

Forbo Marmoleum Click 
(tijdelijk niet verkrijgbaar)

Marmoleum® Click  is een laminaat van Marmoleum® op panelen van HDF en kurk.Natuurlijk en gezond. Marmoleum Click heeft een click met de natuur.

Natuurlijke grondstoffen en een duurzaam productieproces vormen hiervoor de basis. Marmoleum Click is tevens veilig voor de gezondheid. Het bevat geen weekmakers, omdat het geen kunststoffen bevat.

De natuurlijke ingrediënten zijn bacteriostatisch en stof kan door de antistatische eigenschappen eenvoudig weggehaald kan worden.
Een gezonde vloerbedekking, zeker ook voor mensen met klachten aan de luchtwegen.