pleisterwerken met leem

Tintelijn voert kleinere pleisterwerken uit waarbij we vooral voor leem kiezen.

Leem is hét ecologische bouwmateriaal bij uitstek. Het is een bouwmateriaal dat ruim voorhanden is, het is helemaal niet toxisch en het bezit uitstekende vochtregulerende eigenschappen.
Voor grotere pleisterwerken met basispleister (lees een volledige woning) hebben we niet de capaciteit. Kleinere projecten in basisleem kunnen we uitvoeren, leemfinish of kalkfinish kunnen we ook voor de wat grotere oppervlaktes.
Aarzel niet om ons te contacteren om te bekijken of jouw project door ons kan worden uitgevoerd.


Vraag nu gratis offerte aan

 

de volle laag

Bij nieuwbouw of bij renovatie waar het oude pleisterwerk verwijderd wordt kan de opbouw volledig in leem gebeuren. Eerst wordt er gepleisterd met een basislaag: klei, zand en plantaardige vezels (stro, vlas). Deze basislaag kan afgewerkt worden met een leemfinish maar kan ook gewoon gepolierd worden. Het pleisteren kan eerder organisch gebeuren met afgeronde hoeken, maar kan evengoed strak met rechte hoeken. 

een dun laagje

Bij renovatiewerken waar de oude pleisterlaag nog redelijk intact is kunnen we met leemfinish ‘wonderen’ verrichten. Oude (kalk)-pleisterlagen worden in één enkele beweging geëgaliseerd en afgewerkt met een dunne laag leem. Zo verwezenlijken we een budgetvriendelijk renovatiesysteem met een ongeëvenaard karakter.

De leemfinish bestaat uit een mengsel van klei, zand en marmerpoeder. Er zijn verschillende kleuren te verkrijgen. Het oppervlak wordt redelijk glad afgewerkt en is veegvast en hard. Herstellingen van putjes kunnen achteraf gemakkelijk gebeuren.

Voor de leemfinish werken we met Claytec Yosima of Terre de Nil.

 

of toch verf er over?

Achteraf (na jaren) kan de leem desgewenst overschilderd worden. We raden het gebruik van een minerale verf aan om de vochtregulerende eigenschappen niet verloren te laten gaan.