plaatsen parket

Een echte houten vloer blijft zonder enige twijfel tijdloos. Een massieve plankenvloer heeft echter een aantal beperkingen waardoor deze niet zomaar overal te plaatsen is, zeker bij 'zwevende uitvoering'. Een lamelparket combineert daardoor het beste van de 2 werelden. Lamelparket is vormvast (blijvend) en is toch afgewerkt met een stevige laag 'echt' hout als toplaag.

constr09.jpg

berg&berg

Tintelijn plaatst drielagenparket van Berg & Berg. Dit parket is uitermate stabiel en vormvast door zijn meerlagige samenstelling met een totaaldikte van 14 mm.

Zowel de backing, tussenlaag als toplaag van de Berg & Berg parketvloeren zijn 100 % FSC gelabeld.

zwevend of verlijmd

Berg & Berg beschikt over een gepatenteerd kliksysteem, het zogenaamde SVEDLOC kliksysteem. Dit uitgekiende kliksysteem zorgt voor de sterkste ongelijmde verbinding tussen parketdelen (getest door het Zweedse TNO).

We kunnen dit parket zwevend plaatsen (op een vlasvilt) waardoor het uitermate geschikt is in renovatie. Een verlijmde toepassing is eveneens mogelijk, ook op vloerverwarming.

 

afwerking

Alle Berg&Berg-parketten hebben hoge afwerkingsgraad: ze zijn steeds voorgeolied met Faxe-oliën, fijngeschuurd en gecalibreerd. Naargelang de toepassing werken we nog af met een onderhoudsolie.