Kaleiwerken door Tintelijn.
Je muren laten kaleien kan de beste keuze zijn voor een goede bescherming en een esthetisch mooie oplossing. We doen deze werken met de nodige kennis en grootste zorg.

De textuur van de muren zal na het kaleien wat zachter worden. Het resultaat is een afwerking met een lichte korrel en mooie nuances, typisch voor een kalkafwerking.

De muur die gekaleid is zal goed beschermd zijn . Kalei is niet waterdicht maar voldoende waterafstotend. De muur krijgt als het ware een extra jas. Wil je nog een betere bescherming, ook tegen vervuiling, is schilderen met silicaatverf een optie. Schilderen kan ook aangewezen zijn als je felle of donkere kleuren wil.

We maakten ons eigen kleurenpalet op basis van natuurlijke pigmenten voor onze kalei. Je vindt er een reeks zachte eigentijdse kleuren, voor landelijke woningen of strakke nieuwbouw ...

Wij werken voornamelijk met kalei op kalkbasis. Deze kalei is het meest ecologisch, dampopen en zal daardoor niet gaan afbladderen.

Heb je interesse om kaleiwerken te laten uitvoeren door Tintelijn?

Vraag gratis ons advies en/of een offerte.

Chipperen of kalei?

Bij kalei wordt de baksteen volledig bedekt, terwijl het bij chipperen net de bedoeling is dat er nog baksteen door de afwerking zichtbaar is. Elke gevel krijgt op die manier een zeer authentieke uitstraling.
Chipperen is in feite een verzamelnaam van verschillende decoratieve afwerkingsmethodes, startend van een al-dan-niet reeds gevoegde gevel.

Tintelijn gebruikt een techniek die afgeleid is van de kalei-techniek waarbij we op reeds gevoegde gevels werken. Dit kan dus ook perfect voor renovatieprojecten.

Kalei in achtertuin

In de achtertuin van Majins lichtrijke woonst hebben onze pleisteraars professioneel een kaleilaag aangebracht op de muren, zodat het groen van de tuin perfect tot z'n recht komt in contrast met het wit. Een echte kleine oase van rust, midden in de stad.

Met kalei kunnen we veel richtingen uit, zowel binnen als buiten, modern of landelijk ...

Odoo • Tekst en afbeelding