Buitenverven
een kleine wegwijzer

Keim silicaatverf

Voor het schilderen van gevels of tuimuren, werken we met Keim silicaatverven.

Basis van de KEIM mineraalverven
Natuurlijke grondstoffen vormen de basis: vloeibaar kalisilikaat als bindmiddel, dat in structurele opbouw en hardheid gelijk is aan bergkristal, minerale vulstoffen en anorganische kleurpigmenten.

Verstening
Het principe van de silicaat verftechniek berust op een verkeiming van de mineraalverf met de ondergrond. Er ontstaat een vaste, minerale en onoplosbare verbinding van de verf met de verfdrager (pleisterwerk, beton, baksteen, natuursteen e.d).

Waterdampdoorlaatbaarheid
De hoge waterdampdoorlaatbaarheid van de silicaat- verven garandeert dat de vochtigheid in de ondergrond ongehinderd naar buiten verdampen kan. 

Onovertroffen lichtechtheid
Noch ruwe weersomstandigheden, noch sterke UV belasting beïnvloeden de kleur van de verf. Ook na vele tientallen jaren is overschilderen in dezelfde kleur mogelijk. Originele wandschilderingen uit de 19de eeuw vormen de indrukwekkende voorbeelden uit de praktijk.

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

Olielak voor buiten

Voor het dekkend schilderen van buitenschrijnwerk houden we vast aan een oerdegelijke lijnolieverf.

Toplin aflak is gemaakt van lijnolie-standolie, veresterde oliën en de beste pigmenten. De ideale natuurverf voor regulier vastgoedonderhoud.

Deze lakverf kenmerkt zich in het bijzonder door een prima standvermogen, een mooie, strakke vloeiing, een prachtige bolle glans, goede dekking en een uitstekende buitenduurzaamheid. Vrijwel elke kleur is leverbaar via ons kleurenmengsysteem.

Toplin is verkrijgbaar in hoogglans en zijdeglans. De hoogglans zal de langste standtijd hebben. Aankleurbaar in NCS, RAL en KEIM kleuren.

 

Oliebeits voor buiten

Voor het transparant behandelen van buitenschrijnwerk kiezen we voor oliegedragen beitsen, voor de langste standtijd.

We hebben de Biofa oliebeits. Deze is microporeus, transparant, zijdeglanzend en weersbestendig. Daarnaast is ze ook vuil- en waterafstotend, elastisch en behoorlijk krasvast.

Of de Ecotec Renovatielazuur. De opbouw van dit systeem bestaat uit 2 producten: de Voorbehandelingslazuur en de Afwerkingslazuur. De eerste laag dringt diep in het hout in, de tweede laag vormt een stevige film en 'vult' kleine kiertjes in het hout.
Dit systeem is bij uitstek geschikt voor de renovatie van schrijnwerk waarbij er net iets te lang gewacht is voor het onderhoud.

Alle beits is aan te kleuren in de typische houtkleuren maar ook in alle mogelijke NCS of RAL kleuren.

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

Buitenolie

Een buitenolie beschermt tegen regen en UV- stralen en houdt het hout gezond en levend.

We werken vnl met Biofa hoge beschermingsolie en Woca Exterior Oil. De Exterior Oil kunnen we ook inkleuren om je hout beter te beschermen, het grijze uitzicht te beperken en natuurlijk om je hout een andere kleur te geven.

Buitenolie dien je wel regelmatig opnieuw te herhalen. Na 1 à 4 jaar zal je een nieuwe laag moeten plaatsen. Dit is sterk afhankelijk van hoe onderhevig het hout is aan zon en regen, denk Z-ZW waar veel zon en regen op zitten of N waar amper zon en regen aan komen.
Of als je tuinmeubels elke winter binnen staan zullen deze ook langer meegaan dan als je ze laat overwinteren buiten.