Ecobouwers Opendeur

Tijdens de Ecobouwers opendeur kan je ook een aantal projecten bezichtigen waar Tintelijn werken heeft uitgevoerd. Je kan er gratis binnenkijken in tientallen nul-energiewoningen, passiefhuizen, bio-ecologische woningen en diepgaande energetische renovaties. De eigenaars van de woningen verzorgen, al dan niet samen met hun architect, aannemer of installateur, de rondleiding. Zij tonen de bezoekers welke technieken tot energiebesparing leiden, hoe ze deze zelf hebben toegepast en vanuit welke filosofie ze dit gedaan hebben. Zij geven uitleg over het energieconcept, de isolatie en de verwarming. Je hoort ook alles over de gebruikte materialen en de samenwerking met de bouwpartners. Inschrijven kan op de website van Ecobouwers.

Passiefhuis in Nazareth

Voor de vloer gebruikten wij de Forbo floorcolouring, een egaline (basis waarop linoleum wordt gelegd) dat wordt aangekleurd en afgewerkt met een vernislaag. Er wordt dus geen linoleum geplaatst waardoor deze afwerking goedkoper is. Het resultaat is een strakke vloerafwerking met een industriële uitstraling.

De CLT-muren zijn afgewerkt door de klant met de witte Masterolie van Woca. CLT staat voor Cross Laminated Timber. Het is opgebouwd uit 3 tot 7 massieve houtlagen die kruiselings onder hoge druk aan elkaar verlijmd worden. Dit resulteert een sterk, duurzaam en veelzijdig bouwmateriaal.

Meer info

Villa Paulus te Nazareth

Tintelijn behandelde de CLT-muren van één van deze units met de Woca Masterolie Wit.

Andere wanden zijn geschilderd in Ecotec Di-mat.

Meer info

Cohousing in verbouwde school en klooster in Meise

In de gemeenschappelijke ruimte van dit prachtige cohousingproject heeft Tintelijn de linoleum geplaatst.

Veel van deze bewoners hebben verf bij ons gekocht voor de afwerking van de muren. Cohousingprojecten krijgen bij ons 10% korting op de aankoop van verf.


Meer info

Hoekwoning Ledeberg

Dit is een woning in aanbouw waarbij Tintelijn de vloer zal egaliseren met de Forbo floor colouring zoals in het passiefhuis in Nazareth.

Meer info