kwaliteitsverf voor buiten

 een kleine verfwijzer voor de meest courante toepassingen

voor het schilderen van gevels kiezen we keim

Basis van de KEIM mineraalverven

Natuurlijke grondstoffen vormen de basis voor de unieke kwaliteit van de KEIM mineraalverven: vloeibaar kalisilikaat als bindmiddel, dat in structurele opbouw en hardheid gelijk is aan bergkristal, minerale vulstoffen en anorganische kleurpigmenten.

Verstening

Het principe van de silicaat verftechniek berust op een verkeiming van de mineraalverf met de ondergrond. Er ontstaat een vaste, minerale en onoplosbare verbinding van de verf met de verfdrager (pleisterwerk, beton, baksteen, natuursteen e.d).

Waterdampdoorlaatbaarheid

De hoge waterdampdoorlaatbaarheid van de silicaat- verven garandeert dat de vochtigheid in de ondergrond ongehinderd naar buiten verdampen kan. Er kunnen derhalve geen vochtconcentraties ontstaan tussen verflaag en ondergrond, die kunnen leiden tot afbladderen en scheurvorming. De ondergrond blijft gezond. Het ademend vermogen van de ondergrond blijft volledig gehandhaafd.

Temperatuurregulering

KEIM mineraalverven hebben een microkristallijne structuur. Daardoor worden licht- en warmte stralen goed gereflecteerd. In hete klimaatsgebieden bijv. in Bahrein wordt door deze reflectie de thermische belasting van de ondergrond aanzienlijk gereduceerd en scheurvorming voorkomen.

Onovertroffen lichtechtheid

Noch ruwe weersomstandigheden, noch sterke UV belasting beïnvloeden de kleur van de KEIMverf. Ook na vele tientallen jaren is overschilderen in dezelfde kleur mogelijk. Originele wandschilderingen uit de 19de eeuw vormen de indrukwekkende voorbeelden uit de praktijk. Na sterke UV bestraling, overeenkomend met een jaar blootstellen aan de buitenlucht, is in de kleur van de KEIMverf geen verandering zichtbaar, dit in tegenstelling tot de siliconenharsverf.

 

Bestand tegen luchtvervuiling

Keim mineraalverven zijn bestand tegen zuren, die door de luchtvervuiling op minerale oppervlakken inwerken bijv. het agressieve zwavelzuur. Het door keimverf verkiezelde oppervlak kan door de zure regen niet worden aangetast.

Milieuvriendelijk

KEIM mineraalverven zijn milieutechnisch gezien probleemloos. Zij bestaan uit minerale stoffen uit het aardrijk. Daartoe behoren bijv. kwarts, veldspaar en minerale kleurpigmenten. Het vloeibare kalisilicaat dient als bindmiddel. KEIM verven vormen een milieuvriendelijke techniek, zowel in fabricage als in verwerking (dus ook onschadelijk voor berwerkers en verwerkers) en in het milieu, m.a.w. geen milieubelastende componenten zoals oplosmiddelen. Het oplosmiddel van KEIM mineraalverven is water. KEIM verven zijn reukloos en volledig ademend, de belangrijkste voorwaarden voor gezond bouwen en wonen.

270 standaard keimsche kleuren

KEIM Mineraalverven zijn in meer dan 270 standaard, Historische en Natuursteen kleuren leverbaar, waardoor meervoudig, op elkaar afgestemde kleurontwerpen mogelijk zijn. Ook kunnen kleuren op verzoek worden samengesteld. Nalevering is door langdurig bewaarde kleurmonsters gegarandeerd. De vele bijzondere eigenschappen van de KEIMSCHE Mineraalverven geven deze systemen een beduidend hogere levensduur in vergelijking met organische verfsystemen, waardoor een positieve prijs/kwaliteitsverhouding ontstaat.

Opgelet: de Keim verven zijn steeds op bestelling. We leveren ze meestal binnen één week.

lakverf voor buiten

Voor het dekkend schilderen van buitenschrijnwerk houden we vast aan een oerdegelijke lijnolieverf.

TOPLIN AFLAK is gemaakt van lijnolie-standolie, veresterde oliën en de beste pigmenten. De ideale natuurverf voor regulier vastgoedonderhoud.

TOPLIN AFLAK kenmerkt zich in het bijzonder door een prima standvermogen, een mooie, strakke vloeiing, een prachtige bolle glans, goede dekking en een uitstekende buitenduurzaamheid. Vrijwel elke kleur is leverbaar via ons kleurenmengsysteem.

Toplin is verkrijgbaar in hoogglans en zijdeglans. De hoogglans zal de langste standtijd hebben.

beits voor buiten

Voor het transparant behandelen van buitenschrijnwerk kiezen we voor oliegedragen beitsen, voor de langste standtijd.
We hebben de Biofa oliebeits: Microporeus, transparant, zijdeglanzend en weersbestendige olie. Vuil- en waterafstotend, elastisch, krasvast.

Of de Ecotec Renovatielazuur. Opbouw van dit systeem in 2 lagen: de 'Dünnschicht' en de 'Dickschicht'. De eerste laag dringt diep in het hout in, de tweede laag vormt een stevige film en 'vult' kleine kiertjes in het hout. Dit systeem is bij uitstek geschikt voor de renovatie van schrijnwerk waarbij er net iets te lang gewacht is voor het onderhoud.
Alle beits is aan te kleuren in de typische houtkleuren maar ook in alle mogelijke NCS of RAL kleuren.

kalei

Kalei zit een beetje tussen verf en pleister. Voor de meeste doe-het-zelvers goed haalbaar.
Alles over kalei op de volgende pagina.