Decoratieve verven
een kleine wegwijzer

Leemstucco

Leemstucco zou je ook tot de pleisters kunnen rekenen, omdat je hem met een plakspaan moet aanbrengen, maar het blijft een flinterdunne laag die daarom ook als verf kan gezien worden.

De Ecotec Leemstucco wordt verkregen door de leemverf in te dikken met een extra bindmiddel. We bekomen zo een pasteuze leemstuc die in 2 lagen (in max 1mm dikte) op de ondergrond (een intacte verflaag of primer) wordt geplaatst. 

De plakspaan die je best gebruikt is een plastic spatel, in de eerste laag creëer je de tekening: uitgesproken of genuanceerd, wat je zelf wenst. De tweede laag dient dan om nog wat te dekken, maar ook om de eerste (al polierend met de plakspaan) wat op te glanzen. Kan desgewenst afgewerkt worden met de Ecotec Clay Protect om het wat extra afwasbaar of spatbestendig te maken.

Odoo • Tekst en afbeelding
calcatex.JPG

Jordan & Co kalk-caseïneverf

Met deze kalkverf ga je de decoratieve toer op.
Je kan ze enkel aanbrengen met een borstel, 2 lagen nat-in-nat. Zo bekom je een mooi genuanceerd oppervlak. Fantastisch in oude hoeves of als accentmuur in een moderne woning. 

Deze verf kan niet op plaatmateriaal gezet worden zoals gipsplaat, gipsvezelplaat.

Van de Calcatex is er een apart kleurenpalet, we hebben ook testers op voorraad.
De kleuren kan je  hier  bekijken. 

Krijtverf

Amazona krijtverf wordt voornamelijk gebruikt voor het schilderen van meubeltjes of oude antieke deuren en ander schrijnwerk. Het is de ideale verf die oude spullen kunnen heropleven.

De verf is ambachtelijk gemaakt op een natuurlijke, minerale, ultra matte basis die het licht absorbeert. Dit geeft een hele rustige sfeer. Ze bevat uitsluitend natuurlijke pigmenten en is 100% ecologisch, en dus volledig biologisch afbreekbaar, als ook veganistisch.

De krijtverf is snel droog en zeer economisch in verbruik, lichtecht, perfect egaal, nat afwasbaar, ademend, onbrandbaar, anti-allergisch.

Voor een mooi gepatineerd effect  op meubels kun je de verf afwerken met een Amazona Colourwax. Of met een kleurloze Amazona kwaliteitsboenwas voor een intensief kleureffect. 

No photo description available.
Odoo + afbeelding en tekst

Linea magneet- & bordverf

Met deze Linea bordverf kan je van eender welke ondergrond welke glad genoeg is een schrijfbord maken.

In combinatie met de Linea magneetverf sla je 2 vliegen in één klap: een magneetvlak waar je op kan krijten.

Steeds twee lagen aanbrengen met een dun lakrolletje om zo weinig mogelijk structuur in de afwerkingslaag te verkrijgen.

Linea bijenkastverf

Verf voor bijenkasten op basis van natuurlijk plantaardig bindmiddel, inclusief een speciale formule om de bijenkorf tegen hitte te beschermen. De verf is totaal onschadelijk voor de bijen én de honing.
Ook geschikt voor andere dieren-residenties zoals nestkastje, hondenhok, insectenhotel,...

De verf is een combinatie van plantaardige oliën in emulsie van water, minerale vulstoffen, caseïne, cellulose, FDA (Food and Drug Administration) goedgekeurd conserveermiddel.

Ze is beschikbaar in warmtewerend aluminium of wit (tegen oververhitting op zonnige plaatsen) en kleuren naar keuze uit de NCS of RAL waaier.
Odoo • Tekst en afbeelding